Werking

AGRIWIN bandenspanningswissel systeem is doordacht, eenvoudig te bieden en biedt veel mogelijkheden.
Door het gebruik van de compressor als deze standaard op de trekker of machine aanwezig is kan de bandenspanning traploos geregeld worden.  Hierbij krijgt het remcircuit altijd voorrang.  In het  Touch Screen bedieningsdisplay worden de benodigde gegevens van belasting/ spanning /snelheid die bij de betreffende banden horen vooraf ingesteld en opgeslagen aan de hand van de beschikbare tabellen van de bandenfabrikant.
 


Hierdoor kan met één druk op de knop de bandenspanning veranderd worden tussen Field of Road. In een menu structuur kan gekozen worden tussen verschillende vooraf in geprogrammeerde banden combinaties en tijdens de werkzaamheden kan altijd handmatig de druk worden bijgesteld.
Het systeem kan op wens een waarschuwing geven bij te lage of te hoge snelheid, bandenspanning, slippercentage en belasting.
Wanneer er snel in bandenspanning gewisseld moeten kunnen worden, of wanneer er geen compressor op de trekker of machine aanwezig is, kunnen optioneel  hydraulische compressoren worden geleverd door Techno Air Benelux  van  AGRIWIN met een opbrengst van 550L/min tot 4000L/min.

Het AGRIWIN systeem onderscheid zich door standaard gebruik te maken van een GPS module. Hierdoor kan de werkelijk gereden snelheid worden gemeten met GPS en de theoretische snelheid gemeten door een bijgeleverde gekalibreerde wielsensor. Wanneer het vooraf ingestelde percentage slip wordt overschreden komt er een waarschuwing op het display eventueel begeleid met een akoestisch signaal.
Mede door deze standaard aanwezige GPS module kan veel data in het systeem opgeslagen worden. Denk hierbij o.a. aan: toegepaste bandenspanningen, afgelegde weg, gereden snelheid, locatie enz. Deze data is gekoppeld aan de gebruiker waarvan er meerdere in het systeem kunnen worden opgeslagen. De data kan met een USB Stick worden overgedragen op een PC.
Het is ook mogelijk om via ISO-bus het systeem aan te sturen. Het standaard display komt dan te vervallen.

 
Het beste idee, neem contact op met ons.