Inkuilen ?

Inkuilen ?

U kent het wel als loonwerker om in enkele dagen vele hectaren gras voor de veehouders naar binnen te halen. Deze drukte gaat gepaard met lange dagen van de chauffeurs en medewerkers.

Onderhoud waaronder het regelmatig schoonmaken van het koelpakket van de trekker met opraapwagen, de shovel of de trekker op de kuil laat dan door tijdgebrek nog wel eens te wensen over. En u weet vast wel dat een vervuild koelpakket meer problemen geeft dan alleen het (te) warm worden van de motor.


Wist u dat:


• Doordat de koelventilator maximaal moet draaien bij dicht koelpakket (visco koppeling ingeschakeld) dit veel vermogen kost (minstens 5-10 KW bij 150-200 pk trekker) dus veel brandstof extra verbruikt en minder pk’s op de aftakas overhoudt ?

• De airco hierbij niet maximaal kan werken daardoor minder comfort en helderheid bij de chauffeur (bevriezen van airco door slecht werkende verdamper ) ?

• Stilstand door dagelijks reinigen (wat eigenlijk te weinig is) meer tijd kost dan u lief is en door de complexiteit van het koelpakket geen prettig werk is en beschadigingen tijdens het reinigen aan het koelpakket op de loer liggen ?

• Veel (meer dan 50%) motor , transmissie en hydraulisch systeem schades te wijten zijn aan onvoldoende koeling dus te heet worden van het systeem ?

• Er in de praktijk vaak pas gereinigd wordt als de temperatuur al te hoog is en een waarschuwing wordt gegeven?

 

Oplossing :

Effect van een Cleanfix omkeerbare ventilator op Case 435

 

Tijd om te denken aan een Cleanfix omkeerbare ventilator. Hiermee voorkomt u bovenstaande problemen omdat het koelpakket automatisch wordt gereinigd. Op onze website leest u meer hierover. Ook over Techno Air Benelux BV een bedrijf wat bekend staat over praktisch meedenken en service verlening. U snapt het al, het systeem verdient zichzelf in korte tijd terug door vermindering van brandstofverbruik en uren die nodig zijn voor (goed) handmatig reinigen. Hierbij hoeven we niet eens te vermelden dat u niet zit te wachten op (dure) reparaties. 

Voor u een fijne gedachte en minder zorgen dat het koelsysteem van de trekker of shovel schoon blijft en de chauffeur het hoofd koel houdt.
Laat ons rekenen ! neem contact op met Techno Air Benelux BV voor een passende oplossing. Bel 06-22748830 of vul het contact formulier in.

Ook een bezoek op onze stand nr 130  tijdens de TKD eind mei zal verhelderend zijn.

<< Terug naar overzicht

 
Het beste idee, neem contact op met ons.